Artiesten

Hieronder een overzicht van de artiesten die je tijdens het Muziekfestijn aan het werk gaat zien!
Klik op de foto van een van de artiesten om meer over deze artiest te weten te komen.

Bas Ovink

Er zijn mensen die geboren zijn om in het voetlicht te staan. Ik geniet ervan dat licht zo instellen en allerlei kastjes met knopjes te bedienen, zodat het verhaal van die mensen optimaal bij het publiek aankomt. Als mijn werk niet opvalt (of desnoods positief) heb ik het goed gedaan.
(Foto: Eef Balvers)

Jeugdensemble Muziekschool Baarn & Soestdijk

Het Jeugdensemble is één van de vaste ensembles van leerlingen van Muziekschool Baarn &
Muziekschool Soestdijk die, naast enkele ‘projectensembles’, door het jaar heen meerdere
muziekstukken instuderen en ten gehore brengen. Dit keer voor het eerst vanuit Cultuurcentrum
Idea.
De leden van het Jeugdensemble zijn bijna zonder uitzondering muzikanten van middelbare
schoolleeftijd en repeteren een keer in de twee weken onder leiding van de Baarnse viooldocente
Laura de Boer en Cathrine Malcorps-Dahler, pianodocente en muzikaal leider van de twee
muziekscholen aan weerszijden van de dorpsgrens.
Het stuk dat zij voor deze gelegenheid ten gehore brengen is het meeslepende ‘Experience’ van de
populaire componist Ludovico Einaudi. Hoewel veelbeluisterd, blijft dit lichtklassieke werk een van
de mooiere en spannendste werken van de Italiaanse componist die geliefd is bij een breed publiek.
De ensembleleden van Muziekschool Soestdijk en Muziekschool Baarn wensen je veel luisterplezier
toe!

Angelina Sambajon

Mijn naam is Angelina Sambajon en ik ben 19 jaar oud. Ik heb altijd veel passie voor muziek gehad. Ik ben op mijn 9e levensjaar begonnen met trompet spelen tot mijn 16e levensjaar. Daarna ben ik meer gaan focussen op muziek schrijven en maken. Waardoor ik veel van me af geschreven heb. Voor de rest ben ik gewoon nog student en heb ik een dood normaal leven! 🙂

Harrie Herfst

Harrie Herfst is een enthousiasteling, die zich met veel passie inzet voor alles dat met muziek te maken heeft. Harrie ondersteunt, leeft en ademt mee en is daarmee een geweldige begeleider. Maar ook als componist, arrangeur en koordirigent is hij niet onverdienstelijk. Harrie is onder andere dirigent van Zingen voor je Leven koor Soest, Chor für’s Leben Essen, De Eemmeerminnen, begeleidend pianist bij Zingen voor je Leven koor Amsterdam, pianist bij Big Band Blow (onderdeel van muziekvereniging PVO), en nog veel meer. Op 17 juli 2021 wordt zijn eerste solo-album “Cives Susati” gepresenteerd, waarvan hij op 3 juli alvast een voorproefje zal geven. Voor meer informatie over Harrie, kijk op www.autumnleavesmusic.nl

Lianne Nije

Mijn interesse in muziek begon al heel vroeger, toen ik mijn moeder gitaar zag spelen en zingen. Na het ontdekken van de gitaar heb ik tijdens mijn middelbare school alle andere instrumenten die ik kon vinden uitgeprobeerd. Uiteindelijk heb ik in zingen de meeste uitdaging gevonden, wat heeft geleidt tot enthousiasme. Combineer dat met een voorliefde voor nummers uit de tweede helft van de 20ste eeuw en dan krijg je mijn act!

Lila Ijzendoorn

Hallo daar! Ik ben Lila. Wat hoort er nou in een biografie? Ik vroeg het mijn moeder en broer. Zij zeiden: “muziek, creatief, wilt altijd alles afmaken en zingt al ’s ochtends als ze opstaat”. Mijn eerste liedje maakte ik toen ik twaalf was en sindsdien is dat nooit meer gestopt. Als je meer over me wilt weten, kan je me vinden op Youtube.

Femme Vital

Jarenlang trad Femme Vital op bij vakantiehuizen, die een week lang allerlei activiteiten verzorgen voor ouderen. Zij zorgde samen met een pianist voor het muzikale deel met een overwegend klassiek programma. De optredens werden steevast afgesloten met een swingend jazznummer. Vanwege de corona maatregelen is alles tot stilstand gekomen en ging Femme Vital, om toch door met muziek te kunnen gaan, jazz-standards instuderen met het idee om daar dan weer zo veel mogelijk een eigen versie van te maken.

Het leuke van jazz is ook, dat het universeel is. Je neemt een schema met jazz-akkoorden en de muzikanten maken hierover onderling afspraken. Dit kan spontaan overal ter wereld zonder taalbarrière waarmee jazz een enorme verbindende factor is voor iedereen overal ter wereld die mee speelt.

Robert Doorman

Ik ben Robert Doorman en speel 15 jaar piano. In eerste instantie klassieke muziek. Maar daarna vooral eigen gemaakte bewerkingen van film- en -gamesoundtracks. Waarbij ik de muziek zo goed mogelijk tot zijn recht laat komen in de piano. Sinds 2010 componeer ik ook en heb ik daarmee o.a. de cultuurstimuleringsprijs gewonnen van Soest in 2011. Ik heb daarna verschillende masterclasses gevolgd van Wibi Soerjadi. En nu combineer ik de muziek ook in mijn werk in de zorg. Hierin zie ik dat muziek een hele grote bijdrage levert op de kwaliteit van leven. Emoties die er eerder niet uitkwamen bij de cliënten, komen er nu wel uit.

Wassim Ouaouadda

Het grote voorbeeld voor de 16-jarige Wassim is Ludovico Einaudi. Het verbaast dan ook niet dat hij op 3 juli  ‘Bever’ speelt op de piano. Het nummer geeft hem tegelijkertijd een gevoel van vrijheid en blijheid, maar tevens ook een gevoel van thuiskomen. Hij hoopt dat hij deze gevoelens bij het publiek kan overbrengen.

Stoic

Stoic is een zeer nieuwe (hard)rockband, die nog vol in ontwikkeling is met wat en hoe we willen spelen. We zijn samen sinds corona. We houden ervan om te rocken! ?

Koen Reefman

Ik ben Koen, 15 jaar en vind het prachtig om muziek te maken. Drummen, gitaar spelen, zingen, ik vind het allemaal leuk. Mijn moeder is pianodocent, vandaar ben ik met klassieke muziek opgegroeid. Ik merkte dat toen ik 10 jaar werd en ik meer mijn eigen muzieksmaak ging ontwikkelen, ik veel meer van rock, pop en jazz hield. Het is hartstikke leuk om dan ook met de brandstofband te spelen. Ik leer niet alleen veel, maar ik heb ook hartstikke veel plezier!

The Queenies

“Het muzikale duo The Queenies, welbekend van feestjes, recepties, rouw en trouw, kan niet wachten om het Soester publiek weer royaal te verrassen. De vorstelijke Herma en majestueuze Liz brengen met zang en piano de mooiste, aanstekelijkste en grappigste liedjes uit de muziekgeschiedenis en bekronen dat met de nodige show en interactiviteit. Mis het niet!”

Mariposa

Mariposa bestaat uit Rozella Oostveen (zangeres) en Hans de Leeuw (pianist.) Allebei gek van mooie liedjes vanwege de pure schoonheid. En gek op swingende liedjes, omdat ze daar heel vrolijk van worden. Ze brengen gouwe ouwe en moderne covers, zingen in het Nederlands, Engels en Frans.  Ook een enkele eigen tekst, op een bekende melodie. Sinds een paar jaar wonen zij in Soesterberg.

Met slechts één piano en één stem  weten zij u te raken.

www.mariposamuziek.nl

Full House Quintet

Full House Quintet brengt lichte popnummers, altijd meerstemmig gezongen. Toeval bracht ons vijven bij elkaar. Nou ja, toeval, als je muziek maakt, kom je altijd andere muzikanten tegen en dan is samen spelen en zingen een gemakkelijke stap. 

We doen vooral huiskamerconcerten. Zo deden we al twee keer mee aan Gluren bij de Buren. Drie optredens achter elkaar voor dolenthousiast publiek. 

Aan onze achternamen kun je onze ontstaansgeschiedenis een beetje volgen. Vader, moeder en dochter Van Geffen musiceerden al langer met elkaar. Suzanne Loos haakte in omdat ze de driestemmige zang heel graag wilde ondersteunen met haar viool. Een zeer welkome aanvulling. Ten slotte voegde Ferdinand van Kooten zich bij de groep, met zijn staande bas. Hij verdiende zijn sporen in jazzformaties en betreedt met het Full Houserepertoire een heel nieuw terrein. Met ons vijven voelen we ons muzikaal erg compleet. 

Hoe noem je zo’n samenraapseltje van muziekliefhebbers? We vonden Full House Quintet toepasselijk: drie meisjes en twee jongens. En waar we tot nu toe speelden, was het steeds Full House. 

Isabel & Rowam

Isabel de Haas is een 18-jarige zangeres. Ze heeft altijd geweten wat haar passie was, maar soms geloofde ze niet genoeg in haarzelf om te durven. Te durven laten zien en horen. Maar de passie won van de onzekerheid en ze begon aan de Nederlandse Pop Academie in 2020.
De jonge zangeres wil via de teksten in haar nummers, die eigenlijk eerder geschreven gedichten of verhalen zijn; jonge mensen aanmoedigen. Aanmoedigen om van henzelf te houden en hun stem te laten horen, ongeacht hun onzekerheden. ‘Please take the mic and speak your mind’.

Tijdens het Muziekfestijn treedt ze op samen met haar studiegenoot Rowan.

– Instagram
– Youtube

Trio Semmy Prinsen met de gebroeders van Os

In de samenstelling van tenor saxofoon, piano en contrabas zullen de leden van het jazztrio een klein optreden verzorgen tijdens komend muziekevenement.

Al vroeg komen de broers en initiatief nemer Semmy Prinsen in aanraking met de jazzmuziek vooral aangespoord door ouders die de jazzmuziek uit hun jeugd meegekregen hebben.

Deze Soester muzikanten vinden elkaar en het gevolg is een jarenlange samenwerking waar duidelijk de voorliefde voor de jazzmuziek uit de jaren 40/50 blijkt.

Namen als Thelonious Monk  Charlie Parker en Stan Getz zijn voorbeelden en dienen als inspiratie en vreugde bij het tot stand komen van muziekstukken als Body& Soul  Everyting Happens to Me en Take the A train.

Brandstof sessieband

Brandstof is een project van RegioCultuurCentrum Idea. Met de maandelijkse workshop en jamsessie avonden wil Brandstof jongeren tussen de 12 en 20 jaar laten ervaren hoe het is om samen muziek te maken.

De vaste sessie band van Brandstof zal optreden en als “huisband” andere artiesten begeleiden.